2012 januárja egy jelentős mérföldkő volt a CukorLabor számára. Megszületett egy közel két éves útkeresési és kísérletezési időszak eredménye.

Ezek voltak a cukormentes cukorkáink és nyalókáink. Alapanyagként xilitet, gyümölcsvelőket, növényi olajakat és őrleményeket használtunk.

Tulajdonképpen már fél évvel azelőtt elértük a mai stabil állapotukat, de még nem tudtuk, mit fog hozzájuk szólni a piacunk. Valahogy ki kellett derítenünk. Ezért bárhová is mentem, mindig vittem magammal 1-2 doboz cukorkát. Az üzleti találkozók, rendezvények és egyéb alkalmak remek lehetőséget kínáltak, hogy én is kínálgassak. Természetesen kizárólag nagykorúaknak, nehogy cukrosbácsinak nézzenek.

Őszintén bevallom, magam sem hittem el, hogy ennyire jó visszajelzéseket kapok. Rendszerint az utolsó szemig elfogyott a készlet. Sőt, volt, hogy valaki elkért egy fél dobozzal. Szó se róla, vitték, mint a cukrot.

Ezen felbátorodva aztán belevágtunk a kereskedésbe. Első viszonteladóink a bioboltok voltak. Az ő vásárló közönségük már felkészült volt a termékeinkre. Egyes helyeken kifejezetten kerestek cukormentes édességeket. De volt aki azért hívott fel, mert egy vevője ajánlott bennünket.

A viszonteladói körünk mára kibővült a paleo boltokkal, kézműves élelmiszer boltokkal, kisközértekkel, kávézókkal, játszóházakkal, fitnesz termekkel és büfékkel. Tulajdonképpen szinte bárhol eladhatóak a termékeink, ha egy kis fantáziát visz bele valaki.

Terveink 2016-ra

Mi motivál bennünket az értékesítés során? Magyarországon a legismertebb és legkedveltebb cukormentes édességmárkává akarunk fejlődni. Szinte látjuk, ahogy termékeinket még a legkisebb falvak szatócsboltjaiban is boldogan vásárolják a cukorbajos nénik, bácsik, vagy a felvilágosult fiatalabb generáció.

Sajnos a cukorbetegség ma már nem csak az idősek “kiváltsága”. Ráadásul egyelőre nincs rá igazi, tartós eredményt adó gyógymód. Szóval, a legjobb megelőzni a bajt. Ezt azonban csak igazán finom alternatívával lehet. Erre törekszünk mi is.

Ja igen, még valami. A termékfejlesztés során figyelembe kell venni más, fontos szempontokat is. Megehetik-e glutén- és laktóz érzékenyek, vagy a különböző allergiában szenvedők? Emellett még célszerű vegánnak is is lennie.

Ha valaki komolyan gondolja a trendkövető és minőségi termékek fejlesztését, akkor ezeket bele kell kalkulálnia. Vannak olyan kifejezések, amelyeket nagyon jól kell ismernie. Ilyenek pl. #superfood, #antioxidant, #millenials, #truebroc, #snackification, #vegan, #sugarreplacement. Ezek egy nagy életmódváltás-hullám kulcskifejezései, amelyik az óceánon túl duzzad, és a következő 15-20 év alatt valószínűleg átformálja az étkezési szokásainkat. Még sokat hallasz erről tőlünk.

Az idei első csodánk a cukormentes, vegán macaron!

Cukormentes, vegán macaron.

Ha ismered a macaront, tudod, miért egyre népszerűbb. Mint olyan, pedig egyre kívánatosabb. Na és, miként érinti ez a növekvő számú, cukrot nem fogyasztók táborát, vagy a vegánokat? Ők hogyan fogják akárcsak egyszer is megízlelni ezt a kifinomult édességcsodát? Mivel fő összetevői között szerepel a tojásfehérje és a cukor, így jó eséllyel belehalnak a sóvárgásba.

Vagyis nem. Mivel már megvan a megfelelő alternatíva a számukra.

Még dolgozunk a prototípuson.
Finomítgatjuk.
Napi több tepsi a kísérlet ára.
De tökéletesedik.
A formája.
Az állaga.
Minden apró trükkökön múlik.

Terveink szerint a Húsvétot már cukormentes, vegán makaronnal fogjuk ünnepelni.

Gyorsabb lett a kiszolgálás

Az egyre növekvő népszerűségnek hála, fejleszteni kellett a rendelési-kiszállítási procedúránkat. A területi képviselők munkáján én osztozom egy futárcéggel. Mit jelent ez?

Az új partnerek felkutatását fejlett online marketing eszközökkel végzem. A meglévő partnerek kiszolgálását pedig közvetlenül felügyelem. Ennek következtében a kiszállítási idő 2 napra rövidült. Vagyis,

  • 0. nap Rendelés elküldése
  • 1. nap Csomag összekészítés, feladás
  • 2. nap Kiszállítás

De még ezt is tovább akarom fejleszteni, egy napos kiszállításra. Amihez megfelelő raktárkészlet is lesz.

Rendelési módok

A rendelések feladásában hasznos segítség a digitális megrendelőlap. Ez tulajdonképpen egy Excel tábla, ami a kikalkulálja a megrendelés értékét. Kitöltés után emailben elküldhető.

Ezzel egyidejűleg már működik a webshopos megrendelés is. A 2 napos kiszállítást ezzel tudjuk megvalósítani, mert összekapcsolható a Trans-O-Flex futárcég rendszerével. A könnyebb használhatóságért hamarosan készítek egy útmutatót a webshopos megrendeléshez.

Figyelem! A nagykereskedelmi árak a regisztrációt követő
24 órán belül lesznek elérhetőek.

Új távlatokat nyit az induló Partnerprogram

Habár nagy álmokat akarok megvalósítani a CukorLaborral, ezt a vevőinkkel közösen akarom elérni. Vagyis az idők folyamán nem elveszteni, hanem erősíteni akarom a kapcsolatokat.

Ebben nagyon fontos szerepe van minden viszonteladó partneremnek, vagyis Neked.

A CukorLabornak küldetése van. Ennek kifejezésre juttatására a jövőben hangsúlyt fogunk fektetni. Számunkra fontosak azok az emberek, akiknek készítjük a termékeinket. Ez nálunk nem csak a kereskedelemről szól.

A Partnerprogramban résztvevő viszonteladóinkkal kiemelten foglalkozunk. Aki megfelelően képvisel bennünket, vagyis színvonalas kiszolgálást nyújt a vevőinknek, az a mi brand-ünket erősíti. Ezért cserébe mi is támogatjuk az ő üzletét.

A Partnerprogramról a későbbiek során részletesebben tájékoztatlak.

Ezek voltak az idei első híreink. Azonban ennél sokkal több is van a tarsolyunkban. Tarts velünk 2016-ban is és alkossunk csodákat együtt!

Eredményes és lelki örömökkel teli boldog Újévet kívánok!

Gergő