Menő street food- vegán rizspapír tekercs

//Menő street food- vegán rizspapír tekercs

Menő street food- vegán rizspapír tekercs

Amíg ma megcsináltam ezt a vegán rizspapír tekercset, azon gondolkodtam, mit is írjak róla. Hogy egy kis gyakorlás után 5 perc alatt elkėszíthető ez a menő fast food? Hogy gluténmentes? Hogy felhasználható hozzá minden, amit a hűtőben találunk? Meg a maradékok?
Szóval minden, amire szükségünk van egy barátokat elkápráztató vietnami tavaszi tekercsre, az egy csomag rizspapír, 20 centis vagy nagyobb. Nekem ilyen helyes kis mintás van:
Miután kitaláltuk, mit tennénk bele, és felvagdostuk szép csíkokra, forraljunk vizet egy nagyobb lábosban. Nem kell sok, épp hogy csak bele tudjuk meríteni a lapokat. Amint belelógattuk, azonnal megpuhulnak, ekkor terítsük ki egy enyhén megvizezett tiszta konyharuhára. Akkor jó, ha puha, áttetsző, de nem tocsog.

A kitalált tölteléket halmozzuk téglalap alakban a közepére, úgy hogy ne lötyögjön. Azután a téglalap tetejét és alját hajtsuk rá, majd az oldalsó részeket tekerjük rá szorosan.

Elszántan kell haladjunk, mert ettől a ponttól nincs visszatérés. Azaz nem tudjuk lecincálni a tekercset, ha meggondolnánk magunkat és még betömködnénk egy kis répát.

Nagyon dekoratív, ha a töltelék alá először teszünk egypár levél zöldfűszert: koriandert, ázsiai bazsalikomot, citromfüvet.

Mártogatni kell: édes-savanyú mártás, szójaszósz, vagy mogyorómártás illik mellé.

Néhány variáció töltelékre:

párolt kínai kel, cukkini, uborka
répa, uborka, főtt rizstészta, szójacsíra
párolt ceruzabab, répa, kukorica
Egyébként még ki is lehet sütni, de az egy másik történet.

Írta |2016-01-12T14:51:34+00:00június 12th, 2015|Egyéb|Nincs hozzászólás

A szerzőről:

Nemzetközi diplomás táplálkozási szakember, cukoranyagcsere betegségei szakiránnyal. Három nyelven olvas napi sajtót a szakirodalomból és kutatási szaklapokból. A jövőben behatóbban akar foglalkozni a molekuláris neurobiológiával. Erre épül a Vezetett Átállási Programja (VÁP) is, amelynek résztvevői szenvedés nélkül szokhatnak le a cukorról. Blogjában hiánypótló információkat publikál a táplálkozástudomány aktuális eredményeiről. Nemzetközi megkereséseket jegyző termékfejlesztő, és (mint minden őrült tudós), gyakran saját magát használja kísérleti tesztalanynak.

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..