Cukormentes édességeink nemcsak neked segítenek!

A Páratlan Ajándék Alapítvány létrehozta a CukorLabort, és az egészséges édességeket- és azt szeretnénk ha ezeket mindenki megkóstolhatná. Vásárlásoddal vagy adományoddal most te is segíthetsz, hogy mindannyian egészségesebbek lehessünk.

Segítő vásárlás

Az általunk fejlesztett, előállított és adományként értékesített cukormentes, egészséges édességek segítenek:

-alkalmanként egy egész óvodányi gyerek fogja megtudni, miért nem egészséges a cukor, de ami még fontosabb: van finom alternatíva

-gimnazisták tudják megkérdezni ami nem áll össze nekik az internet rengeteg, sokszor egymásnak ellentmondó információjából

-workshopokat tudunk tartani, melyen megtanítjuk a cukormentes édességkészítés fortélyait.

Most jót tehetsz magaddal és másokkal is!

Ráadásul javasolhatsz te is intézményt, társaságot, klubot, iskolát, céget, baráti kört: mi szívesen megyünk.

(sőt cukorkát is viszünk)

a CukorLabor webshop itt található

Küldetésünk

Magyarországon egyre nő a cukorbetegek száma, és sajnos nagyon sok a gyerekkorú beteg. Az állami szektor nem tudja megoldani az érintettek hatékony utánkövetését, a megváltozott életkörülmények sok kérdést vetnek fel. A Páratlan Ajándék Alapítványnál nemcsk cukorbeteg gyerekekkel foglalkozunk, de a mikrokörnyezetükkel is. Sok esetben a megfelelő információ hiányában nem élnek olyan lehetőségekkel, melyek javíthatnának az ő és családjuk életminőségén.

Másik legfontosabb feladatunk a prevenció. Az alattomos diabétesz megelőzhető a megfelelő életmóddal.
Működésünk hét éve alatt szakértőinkkel és az érintettekkel kidolgoztunk egy módszertant, mellyel sikerült változást elérjünk. Ennek a módszertannak a részét képezik a termékeink is.
A már cukorbeteg gyermekek mikrokörnyezetével is foglalkozunk, sok esetben jelentősen javítva az életkörülményeken. Ezen a fronton a védőnői hálózatra is szeretnénk hatást gyakorolni, hiszen a korai kezelés nagyon fontos.

A cukorbetegség egyre terjed,nemcsak az érintettek mikrokörnyezetére, de a társadalomra is egyre nagyobb terhet róva, akár munkaadói oldalon is.

Jelenleg társadalmunk- mint olyan sok kérdésben- ebben sem gondolkodik előre, saját önös érdekeit sem nézve. A cukorbetegség és a diabéteszhez kapcsolódó civilizációs betegségek súlyos terhet rónak majd az elkövetkezendő nemzedékre, a társadalombiztosítást fizetőkre.

Az egyes típusú diabétesz ráadásul teljesen megelőzhető a megfelelő életvitellel és táplálkozással.
Alapítványunk a prevenciót és a cukorbeteg gyerekek utánkövetését, táplálkozási tanácsadását szeretné megoldani, alulról jövő kezdeményezésként mind több embernek megtanítani, akik aztán disszeminálni képesek a tudást saját környezetükben.

Ha a mi alapítványunk eléri a célját, akkor generációk úgy nőnek fel, hogy tudatosan figyelnek magukra, ezzel elkerülve egy komoly, halálos betegséget.

Ebben a küldetésben sokféle módon segíthetsz. Önkéntesként, támogatóként, vagy akár csak a segítő vásárlással.

(Természetesen minden adományról és támogatásról kimutatást vezetünk, mely előzetes bejelentkezés után megtekinthető az Alapítvány székhelyén.)

Keleti pályaudvar, ételosztás