Egyre több híresség jön rá, hogy az életstílusuk nem garancia a jólétre, hiába rendelkeznek nagy vagyonnal. A hajtós fiatal évek és a sok munka, a rendszertelen és egészségtelen étkezés igencsak rányomja a bélyegét a celebek életére is.

Sorozatom első cikkjében két színész, John Goodman és Kate Hudson, valamint a sztárséf Jamie Oliver életmódváltásáról írok. Ki a meditációra, ki a több mozgásra eszküszik, egy dolog azonban közös: cukrot soha többet nem fogyasztanak.

John Goodman
John Goodman lenyűgöző fogyásában tavaly több mint 45 kilogrammtól szabadult meg, valamint teljesen átalakította az életstílusát. Már 2007-ben feladta az ivást és a dohányzást, ám ez még nem volt elég az egészséghez, és a fogyãs sem indult be. Szembe kellett néznie azzal, mi a legfontosabb: teljes mértékben szakított a cukorral. Ehhez az új életstílus kialakításához szakértő segítségét is igénybe vette:
-Tudom, hogy bénán hangzik, de egy csomó kreatív energiámat igénybe vette, hogy csak ültem és azon gondolkodtam, mit ehetek majd legközelebb. Azonkívül elegem lett a kövérségemből, ami már inkább obezitásnak volt mondható. (Obezitás: beteges túlsúly) Ennél jobb életet akartam magamnak.

Mackie Shilstone, a fitnessz szakèrtője elismeréssel nyilatkozott Goodman kitartásáról:
-John még jól emlékszik, milyen volt extrém kövérnek lenni, és soha többé nem akarja azt érezni. Ezért nemcsak sportol, de vallásos buzgalommal betartja a semmi cukor elvét.

Kate Hudson színésznőnek akkor lett elege, amikor rájött, hogy függő lett a cukortól, és nem a maga ura többé-
nyilatkozta, amikor a Jimmy Choo őszi kampányfotózásán arról kérdezték, hogyan tartja két gyermek mellett remek alakját.
Kate Hudson

-Azt tanácsolnám,szakíts a cukorral egyszer s mindenkorra, de legalábbis kezdj el figyelni arra, mennyit fogyasztasz egy nap, és erősen mérsékeld. Én is ezt tettem, megfigyeltem magamat és ráėbredtem, hogy minden délután négykor úgy vágytam a cukorra, mint egy drogfüggő. Iszonyúan kívántam, egyszerűen muszáj volt ennem valami édeset. Összeszámolva nagyon megdöbbentem, mennyi cukrot is eszem valójában.
Kate hangsúlyozza, hogy a kiegyensúlyozott és tápláló étrendje mellett aktív életmódot folytat és naponta meditál.

Jamie Oliver
A híres sztárszakács, Jamie Oliver nagyot változott karrierje kezdete óta, olyannyira hogy kezdeményezője volt a Sugar Rush kampánynak Angliában, melynek lényege, hogy terhelje plusz adó a cukros üdítőitalokat, melyek a gyermekeket célozzák.
Hogy jó példát mutasson négy gyermeke számára, maga is beszüntette a cukor fogyasztását. Fogyott 12 kilót, és úgy érzi, újjászületett.
-Teljesen máshogy érzem magamat, most hogy lefogytam. Figyelek az elégséges alvásra, pihenésre is. Most még fára is mászom! Kicsit hippis, de visszahozza a gyermeki énemet! Élőnek érzem magam újra.

Ami közös a sztárokban, hogy megszüntették a cukorfogyasztásukat, valamint nem szégyellték az életmódváltásukhoz szakértő segítségét kérni. Ha te is szeretnél ezen az úton haladni, neked való a Vezetett Átállási program.