Átállás a cukormentes étkezésre

//Átállás a cukormentes étkezésre

Átállás a cukormentes étkezésre

Több oka lehet, hogy most ezeket a szavakat olvasod. Szeretnél egészségedért tenni, cukormentes életet élni, de nem tudod, hogyan. Szembesültél az úton a számtalan buktatóval.
Különbözőek vagyunk: előéletünk, szokásaink- családunk szokásai, preferenciáink, netán betegségeink meghatározzák, mi lesz a fő akadály, hogy haladjunk azon az először olyan könnyűnek tűnő, ám számtalan csapdát rejtő úton, melynek életmódváltás a neve.

A változás mindig nehéz, még akkor is ha nagy lelkesedéssel és jóakarattal vágnál bele.
Képesített táplálkozási szaktanácsadóként a cukoranyagcsere zavarainak számos variációjával találkoztam alapítványunknál – de mind mögött egy-egy ember állt. Nem a betegséget kellett kezelni, hanem azt az embert. Itt tanultam meg, alakítottam ki és tökéletesítem ma is napról napra azt az Átállási programot, amivel neked is szeretnék segíteni.
Az információs csatornák kiterjedésével  percről-percre érnek bennünket befogadásra váró üzenetek.  Mindenről hallunk, majd szinte azonnal, halljuk az ellenkezőjét is-gyakran üzleti érdekek által diktálva.
Ömlenek ránk a reklámok, az egészségûnkről szóló, jó-rossz-ellentmondásos hírek. Ember legyen a talpán, aki képes utánajárni az igazságnak.

Az igazság – másképp

Most mondok valami szentségtörőt: nincs ilyen mindenkire vonatkozó igazság. Nem fogja tudni megoldani a problémádat a neves szakértő általános érvényű tanácsa, se a kedves bioboltos termékismerete, sem a barátnőd tuti tippje, egész egyszerűen azért, mert minden ember más. Molekuláris biológiai információk, örökletes tényezők, kialakult betegségek, pszichikai blokkok alkotják azt a bonyolult és speciális törődést igénylő valakit, aki te vagy.

Teljesen megértelek, ha Te is belefáradtál az állandó nyomozásba, informãcióhajszába, és elvesztél a rengeteg új módszer között, amelyek gyors, könnyű és biztos fogyást, örök egészséget és életerőt ígérnek, megerőltetés nélkül. Biztos te is hallottad már: Edd ezt és minden gondod elmúlik! Vedd ezt és lefogysz! vagy Soha többet nem ehetsz édességet/péksütit/krumplit, ha egészséges akarsz lenni.

A szervezetünk rosszul reagál arra,ahogy bánunk vele. Ezt kisebb-nagyobb mértékben mindannyian érezzük, valószínűleg ezért döntöttél te is a változtatás mellett. Ez egy óriási lépés-és nem is kell többet tegyél,hiszen nem tudsz csak ezzel foglalkozni- van életed is. A Vezetett Átállási program során személyre szabva foglalkozunk veled, hogy elérd célodat: tiszta lappal újrakezdhesd a cukormentes, egészséges életedet, melyet fenn is tudsz tartani.

Módszerek

Az általános dietetikai gyakorlat az, hogy kialakítanak egy módszert, melyet igyekeznek ráhúzni mindenkire, a háromgyerekes anyukára és az élsportolóra, az IR-es kamaszlányra és a túlsúlyos, epebeteg cégvezetőre. Előírnak egy étrendet, melyet két hétig tudsz követni, aztán lehetetlenné válik, és rossz lellkiismerettel abbahagyod. Megtiltják hogy azt edd amit szeretsz, le kell mondj mindenről, koplalsz is egy hétig, de akkor lesz egy bosszantó élmény, egy rossz pillanat, és te a sütiért nyúlsz.. A gyerek nyafog hogy palacsintát akar, a férjed a régi ízeket követeli… Ismerős?

Hányszor kezdtél már egy új diétába,előkészítés és alapos elemzés nélkül? A szokáskialakítás egy komoly pszichológiai felkészülést igénylő folyamat, és az sem mindegy, milyen típushoz tartozol.
A Vezetett Átállási programban megtudod,miért buktál el eddig mindig. Hiába volt a motiváció, miért nem jött az eredmény. Velünk a speciálisan neked kialakított program sikeres lesz, mely további sikerekhez vezet.

Sokan azt hiszik, elhatározás kérdése, hogy másnaptól nem esznek a cukrot. Sajnos ez olyan, mint amikor a kokainista fogadkozik-és annyira is lesz sikeres. Ez egy kemény tény-és minél előbb elfogadod, annál hamarabb indulhatunk el az úton. Az agyunk cukor hatására a kokainnal megegyező tüneteket mutat, és ezt újra és újra szeretné érezni. Te viszont nem akarsz már tovább függő lenni. Csakhogy a jó érzést okozó régi szokást nem távolíthatjuk el anélkül, hogy egy újat ne tennénk a helyére. Az Univerzum nem tűri a vákuumot. A,neurogenezis segítségével fogjuk új szokásaidat kialakítani, ezzel pedig új életedet. Hiszen a szokásainkból állunk, ez alkotja az életünket.

A két periódus alatt lesz visszaesés,ez természetes, mi azonban tudjuk kezelni ezeket- azonban soha nem lesz olyan feladás, amelyeket átéltél eddig. Pszichológiailag és fiziológiailag körülbelül 60 napba kerül megtörni egy szokást, és kialakítani helyette egy újat. A cukorevés kőkemény addikció, viszont amint kiürûl a szervezetünkből, megtörjük a rögzült sémát, és újrakalibráljuk a szervezetünket, mert a cukor nem tud már befolyásolólag hatni. Elmúlik a fáradtság, az autoimmun betegségek, allergiák, emésztési zavarok, puffadás, túlsúly- marad a tiszta fej és az egészség.

Ha velünk tartasz ezen a hatvan napon, mi végig fogjuk a kezed. Azért is, hogy ne nyúlj a cukorért, és azért is mert a szakértői csapatunk szeretné neked megtanítani, hogyan lehet bűntelenül bűnözni.

Írta |2018-04-09T17:46:51+00:00április 10th, 2015|Életmód|6 hozzászólás

A szerzőről:

Nemzetközi diplomás táplálkozási szakember, cukoranyagcsere betegségei szakiránnyal. Három nyelven olvas napi sajtót a szakirodalomból és kutatási szaklapokból. A jövőben behatóbban akar foglalkozni a molekuláris neurobiológiával. Erre épül a Vezetett Átállási Programja (VÁP) is, amelynek résztvevői szenvedés nélkül szokhatnak le a cukorról. Blogjában hiánypótló információkat publikál a táplálkozástudomány aktuális eredményeiről. Nemzetközi megkereséseket jegyző termékfejlesztő, és (mint minden őrült tudós), gyakran saját magát használja kísérleti tesztalanynak.

6 hozzászólás

 1. Karolina 2015-04-21 at 17:36 - Reply

  Sziasztok.Szeretnék a lehetosegrol tobbet tudni.Koszi

 2. Ancsa 2015-04-21 at 19:25 - Reply

  Sziasztok! Engem érdekelne a dolog! Én is kérnék még információt! Köszönöm!

 3. maria 2015-04-25 at 21:03 - Reply

  Fogyni akarok

 4. timea 2015-05-01 at 02:50 - Reply

  Sziasztok, orvendek h rátok talaltam ez segitenetek etrendet es avval egyutt eletet valtosztatni! 22 evesen 64 kg 163 cm magas vagyok, egy eve 52 voltam, tobb minden kozre jatszott a hizasban, a leki allapotom, edessegek fogamzasgatlo, ez a kontrol hianya, nem erzem jol magam a boromben, ezen kell h valtoztassak!

 5. Annamari 2015-05-01 at 20:50 - Reply

  Sziasztok! Nagyon érdekesnek találtam amit írtatok. Sok olyan dolog volt amiben magamra ismertem. Én is szeretnék több információt és segítséget kérni tőletek. Előre is nagyon szépen köszönöm.

 6. Valcsi 2015-05-01 at 23:10 - Reply

  Sziasztok!

  Érdekelne engem is a javaslatotok és szeretném ha segítenétek, mert már nagyon sok diétát kipróbáltam de valahogy mindig alábbhagy a kitartásom.
  Köszönöm

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..