Jót tenni és jót enni – Segítő vásárlás

//Jót tenni és jót enni – Segítő vásárlás

Jót tenni és jót enni – Segítő vásárlás

Cukormentes édességeink nemcsak neked segítenek!

A Páratlan Ajándék Alapítvány létrehozta a CukorLabort, és az egészséges édességeket- és azt szeretnénk ha ezeket mindenki megkóstolhatná. Vásárlásoddal vagy adományoddal most te is segíthetsz, hogy mindannyian egészségesebbek lehessünk.

Segítő vásárlás

Az általunk fejlesztett, előállított és adományként értékesített cukormentes, egészséges édességek segítenek:

-alkalmanként egy egész óvodányi gyerek fogja megtudni, miért nem egészséges a cukor, de ami még fontosabb: van finom alternatíva

-gimnazisták tudják megkérdezni ami nem áll össze nekik az internet rengeteg, sokszor egymásnak ellentmondó információjából

-workshopokat tudunk tartani, melyen megtanítjuk a cukormentes édességkészítés fortélyait.

Most jót tehetsz magaddal és másokkal is!

Ráadásul javasolhatsz te is intézményt, társaságot, klubot, iskolát, céget, baráti kört: mi szívesen megyünk.

(sőt cukorkát is viszünk)

a CukorLabor webshop itt található

Küldetésünk

Magyarországon egyre nő a cukorbetegek száma, és sajnos nagyon sok a gyerekkorú beteg. Az állami szektor nem tudja megoldani az érintettek hatékony utánkövetését, a megváltozott életkörülmények sok kérdést vetnek fel. A Páratlan Ajándék Alapítványnál nemcsk cukorbeteg gyerekekkel foglalkozunk, de a mikrokörnyezetükkel is. Sok esetben a megfelelő információ hiányában nem élnek olyan lehetőségekkel, melyek javíthatnának az ő és családjuk életminőségén.

Másik legfontosabb feladatunk a prevenció. Az alattomos diabétesz megelőzhető a megfelelő életmóddal.
Működésünk hét éve alatt szakértőinkkel és az érintettekkel kidolgoztunk egy módszertant, mellyel sikerült változást elérjünk. Ennek a módszertannak a részét képezik a termékeink is.
A már cukorbeteg gyermekek mikrokörnyezetével is foglalkozunk, sok esetben jelentősen javítva az életkörülményeken. Ezen a fronton a védőnői hálózatra is szeretnénk hatást gyakorolni, hiszen a korai kezelés nagyon fontos.

A cukorbetegség egyre terjed,nemcsak az érintettek mikrokörnyezetére, de a társadalomra is egyre nagyobb terhet róva, akár munkaadói oldalon is.

Jelenleg társadalmunk- mint olyan sok kérdésben- ebben sem gondolkodik előre, saját önös érdekeit sem nézve. A cukorbetegség és a diabéteszhez kapcsolódó civilizációs betegségek súlyos terhet rónak majd az elkövetkezendő nemzedékre, a társadalombiztosítást fizetőkre.

Az egyes típusú diabétesz ráadásul teljesen megelőzhető a megfelelő életvitellel és táplálkozással.
Alapítványunk a prevenciót és a cukorbeteg gyerekek utánkövetését, táplálkozási tanácsadását szeretné megoldani, alulról jövő kezdeményezésként mind több embernek megtanítani, akik aztán disszeminálni képesek a tudást saját környezetükben.

Ha a mi alapítványunk eléri a célját, akkor generációk úgy nőnek fel, hogy tudatosan figyelnek magukra, ezzel elkerülve egy komoly, halálos betegséget.

Ebben a küldetésben sokféle módon segíthetsz. Önkéntesként, támogatóként, vagy akár csak a segítő vásárlással.

(Természetesen minden adományról és támogatásról kimutatást vezetünk, mely előzetes bejelentkezés után megtekinthető az Alapítvány székhelyén.)

Keleti pályaudvar, ételosztás

 

By | 2018-04-09T17:46:50+00:00 november 3rd, 2015|Segítő vásárlás|0 Comments

About the Author:

Nemzetközi diplomás dietetikus, cukoranyagcsere betegségei szakiránnyal. 3 nyelven olvas napi sajtót a szakirodalomból és kutatási szaklapokból. A jövőben behatóbban akar foglalkozni a molekuláris neurobiológiával. Erre épül a Vezetett Átállási Programja (VÁP) is, amelynek résztvevői szenvedés nélkül szokhatnak le a cukorról. Blogjában hiánypótló információkat publikál a táplálkozástudomány aktuális eredményeiről. Havonta meghívott szakértőként szerepel az RTL Klub 8:08 - Minden reggel c. műsorában és heti rovata van az Érd FM 101.3 Napos oldal c. műsorában. Nemzetközi megkereséseket jegyző termékfejlesztő, és mint minden őrült tudós, gyakran saját magát használja kísérleti tesztalanynak.

Leave A Comment