Celebek akik eldobták a cukrot örökre

//Celebek akik eldobták a cukrot örökre

Celebek akik eldobták a cukrot örökre

Egyre több híresség jön rá, hogy az életstílusuk nem garancia a jólétre, hiába rendelkeznek nagy vagyonnal. A hajtós fiatal évek és a sok munka, a rendszertelen és egészségtelen étkezés igencsak rányomja a bélyegét a celebek életére is.

Sorozatom első cikkjében két színész, John Goodman és Kate Hudson, valamint a sztárséf Jamie Oliver életmódváltásáról írok. Ki a meditációra, ki a több mozgásra eszküszik, egy dolog azonban közös: cukrot soha többet nem fogyasztanak.

John Goodman
John Goodman lenyűgöző fogyásában tavaly több mint 45 kilogrammtól szabadult meg, valamint teljesen átalakította az életstílusát. Már 2007-ben feladta az ivást és a dohányzást, ám ez még nem volt elég az egészséghez, és a fogyãs sem indult be. Szembe kellett néznie azzal, mi a legfontosabb: teljes mértékben szakított a cukorral. Ehhez az új életstílus kialakításához szakértő segítségét is igénybe vette:
-Tudom, hogy bénán hangzik, de egy csomó kreatív energiámat igénybe vette, hogy csak ültem és azon gondolkodtam, mit ehetek majd legközelebb. Azonkívül elegem lett a kövérségemből, ami már inkább obezitásnak volt mondható. (Obezitás: beteges túlsúly) Ennél jobb életet akartam magamnak.

Mackie Shilstone, a fitnessz szakèrtője elismeréssel nyilatkozott Goodman kitartásáról:
-John még jól emlékszik, milyen volt extrém kövérnek lenni, és soha többé nem akarja azt érezni. Ezért nemcsak sportol, de vallásos buzgalommal betartja a semmi cukor elvét.

Kate Hudson színésznőnek akkor lett elege, amikor rájött, hogy függő lett a cukortól, és nem a maga ura többé-
nyilatkozta, amikor a Jimmy Choo őszi kampányfotózásán arról kérdezték, hogyan tartja két gyermek mellett remek alakját.
Kate Hudson

-Azt tanácsolnám,szakíts a cukorral egyszer s mindenkorra, de legalábbis kezdj el figyelni arra, mennyit fogyasztasz egy nap, és erősen mérsékeld. Én is ezt tettem, megfigyeltem magamat és ráėbredtem, hogy minden délután négykor úgy vágytam a cukorra, mint egy drogfüggő. Iszonyúan kívántam, egyszerűen muszáj volt ennem valami édeset. Összeszámolva nagyon megdöbbentem, mennyi cukrot is eszem valójában.
Kate hangsúlyozza, hogy a kiegyensúlyozott és tápláló étrendje mellett aktív életmódot folytat és naponta meditál.

Jamie Oliver
A híres sztárszakács, Jamie Oliver nagyot változott karrierje kezdete óta, olyannyira hogy kezdeményezője volt a Sugar Rush kampánynak Angliában, melynek lényege, hogy terhelje plusz adó a cukros üdítőitalokat, melyek a gyermekeket célozzák.
Hogy jó példát mutasson négy gyermeke számára, maga is beszüntette a cukor fogyasztását. Fogyott 12 kilót, és úgy érzi, újjászületett.
-Teljesen máshogy érzem magamat, most hogy lefogytam. Figyelek az elégséges alvásra, pihenésre is. Most még fára is mászom! Kicsit hippis, de visszahozza a gyermeki énemet! Élőnek érzem magam újra.

Ami közös a sztárokban, hogy megszüntették a cukorfogyasztásukat, valamint nem szégyellték az életmódváltásukhoz szakértő segítségét kérni. Ha te is szeretnél ezen az úton haladni, neked való a Vezetett Átállási program.

Szerző | 2018-04-09T17:46:50+00:00 január 13th, 2016|Életmód|Nincs hozzászólás

A szerzőről:

Nemzetközi diplomás táplálkozási szakember, cukoranyagcsere betegségei szakiránnyal. Három nyelven olvas napi sajtót a szakirodalomból és kutatási szaklapokból. A jövőben behatóbban akar foglalkozni a molekuláris neurobiológiával. Erre épül a Vezetett Átállási Programja (VÁP) is, amelynek résztvevői szenvedés nélkül szokhatnak le a cukorról. Blogjában hiánypótló információkat publikál a táplálkozástudomány aktuális eredményeiről. Nemzetközi megkereséseket jegyző termékfejlesztő, és (mint minden őrült tudós), gyakran saját magát használja kísérleti tesztalanynak.

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.