Tapasztalataim szerint kétféle résztvevőm jelentkezik a workshopra: aki sokat tud már a xilitről, és aki semmit. Viszont mivel annyifélék vagyunk,mint levelek a fán, sosem unalmas a tanfolyam. Jönnek anyukák akik a családjuknak szeretnének egészségesebb finomságokat sütni, jönnek cukorbetegséggel frissen diagnosztizáltak, akik az új életüket akarják megédesíteni, és jönnek olyanok, akik csak egy kis kikapcsolódásra vágynak.

Először csokoládét csinálunk, mert semmi sem töri meg olyan jól a jeget, mint a sűrű, folyékony, illatozó,venezuelai csokoládé. Mire az első nyers csokicsipszek elkészülnek, már mindenki fülig merül a workshopba -és a csokiba.

Cukorlabor workshop

A gyerekek kifejezetten szeretik a nyers, keserű csokiport. Sok szülő nagyon meglepődik, hogy nemcsak megkóstolják, de nagyon ízlik is nekik. Persze édesítjük is, xilittel, eritrittel, steviával és a mi spéci keverékünkkel.

Amikor a gyümölccsel, magokkal, virágokkal szórt csokicsodák már a hűtőben dermednek, jön a második rész, a cukorka és nyalóka öntés. Általában eddigre már kialakul mindenkinek a kedvenc ízvilága az olajokból, gyümölcsporokból és sűrítményekből, amit szeretne cukorba alkotni.

Cukorlabor nyalóka öntésAz utolsó részben marcipánt készítünk. Ezt a nemes édességet számtalan tévhit övezi, és sok nevetséges recept kering a neten,például a tojás hozzáadásával készült. Miközben a valódi marcipán csupán őrölt mandula és porcukor keveréke, amit mi most a cukormentes édesítőkkel helyettesítünk. Csinálunk többfajta mandulalisztből, zsírszegényítettből, teszünk hozzá nyers csokoládéport, narancsolajat..

Ezután pedig már csak össze kell csomagolni a zsákmányt és boldogan távozni a saját készítésű bűntelen finomságokkal.

Cukorlabor workshop csoki